Därför ska du sova i linnesängkläder

När du väljer att bädda sängen med naturmaterialet linne kommer du ha svårt att lämna sängen. Det är ett material som har fantastiska egenskaper som gör att du alltid trivs i dina sängkläder oavsett årstid. Det är en investering att köpa sängkläder i linne eftersom materialet är oerhört hållbart.

Om du en gång har sovit i linnelakan vill du inte sova i något annat. Det är en härlig och mjuk känsla att sova i sängkläder gjorda av linne. Om du inte har testat ännu är det dags, du kan hitta prisvärda linne påslakan på nätet. Du kan välja bland olika färger för att matcha den övriga inredningen i sovrummet.

Linnets egenskaper fungerar året runt

Linne har en fantastisk förmåga att absorbera fukt men också att släppa ifrån sig den. Det gör att du aldrig kommer känna dig instängd i dina sängkläder. Det blir inte heller varmt under sommaren på samma sätt som i påslakan av bomull. På vintern ger linne däremot en varm känsla. Det innebär att du alltid kan ha linnesängkläder och sova gott.

Hållbart material

Linne är faktiskt ett mer miljövänligt alternativ än vad bomull är. Om du vill värna lite extra om miljön ska du definitivt välja linne. Det är väldigt enkelt att sköta linnesängkläder. Du kan tvätta linnepåslakan och underlakan i 60 grader. Det råder delade meningar om torkningen. Det bästa är att följa instruktionerna på just ditt linneset. Linne är ett väldigt hållbart material och på grund av att det är slitstarkt kan du ha dina sängkläder i linne en lång tid. Ju mer du tvättar det desto mjukare och härligare blir det också.

Linne är ett trendmaterial som aldrig går ur tiden

Att ha linne i sovrummet är perfekt oavsett vad du har för stil. Linne är uttrycksfullt och det kan både spegla en stilig och elegant stil men även en mer lättsam och ledig sådan. Att inreda med linne har varit trendigt ett tag och den trenden verkar inte avta – snarare tvärtom. Den stökiga bäddningstrenden har varit på tapeten i några år och för att lyckas med den är linne ett perfekt material.