Så städar du effektivt

Eftersom städning är något som de flesta tycker är ganska trist är det vanligt att försöka effektivisera städningen så mycket som möjligt. Städningen kommer inte att kännas lika jobbig och tung om den blir snabbt gjord och du kan njuta av resten av dagen i lugn och ro. Att städa effektivt är inte heller så svårt som du kanske tror, det är bara en vanesak.

Om du vet med dig att tiden är knapp och du har svårt att hålla efter med städningen kan det vara en god idé att komplettera dina städinsatser med en professionell städfirma. Hos Familjetid kan du boka hemstädning som passar dig och dina behov utifrån hur mycket städning du kan och vill göra på egen hand.

Håll ordning i ditt hem

För att göra städningen så effektiv som möjligt är det smart att alltid hålla efter. Låt det aldrig gå så långt så att ditt hem ser ut som ett bombnedslag. Genom några enkla vanor kan du minimera stöket och på så sätt göra det enklare för dig själv när du väl städar. Plocka undan efter dig och försök göra ordning till en vana genom att aldrig skjuta upp tråkiga sysslor. Ha även som vana att alltid torka av ytor efter du använt dem så som köksbord och köksbänkar. På så sätt blir det inte smuts som bygger upp med tiden. När du städar ordentligt går det även snabbare när du redan gjort grovjobbet.

Städa rum för rum

Att städa effektivt är att städa organiserat och i en praktisk ordning. Att städa rum för rum och kanske till och med föra en lista över alla städmoment kan underlätta och effektivisera städningen. Om du har familj kan du dela upp ansvarsområden eller olika rum mellan olika familjemedlemmar för att göra städningen till en rolig gemensam aktivitet.