Så bygger du den bästa swimmingpoolen

Många drömmer om att ha en egen swimmingpool på tomten, men det finns en hel del att tänka på innan du påbörjar bygget. En pool är en stor investering och därför bör du med fördel välja en av hög kvalitet och tänka på poolutrustningens livslängd redan från start. Du bör även tänka på var du bäst placerar poolen i trädgården för att maximera soltimmar, storlek och annat.

Att bygga en swimmingpool är ett stort beslut för de flesta. Det krävs pengar, tid och arbete för att bygga en bra pool. Se därför till att bygget blir rätt redan från början så att det håller i många år. Genom att välja kvalitetsprodukter redan från start slipper du problem i framtiden. Här hittar du de bästa tipsen inför införskaffandet av en swimmingpool.

Välj kvalitet – undvik problem i framtiden

Poolbygget börjar med planering och inspiration. Kika gärna på varumärken som säljer pooler av hög kvalitet, exempelvis Pahlén. Här kan du beställa en svensk swimmingpool och poolutrustning i toppklass. På deras hemsida hittar du även olika sorters pooler och guider vilket är perfekt innan du bestämt dig för vilken modell du vill bygga. Hos Pahlén kan du exempelvis välja någon av de sex olika typerna av poolstommar:

  • Plåt
  • Glasfiber/PP-plast
  • Isolerblock
  • Mursten
  • Betong
  • Trä

Du hittar även tips på hur du sköter din pool på bästa sätt för att öka livslängden med hänsyn till miljö och ekonomi. Bland annat kan vattnet värmas upp med solceller för att minska uppvärmingskostnaderna. Med rätt materialval, förberedelser och underhåll kan din pool hålla länge. Ju bättre arbetet är från start, desto mindre problem kommer du att ha i framtiden. Vem vill inte ha en pool som är så underhållsfri som möjligt? Välj gärna en svensk pool för att garantera kvalitet och god kommunikation.

Planera poolen med hänsyn till tomten

Din tomt avgör vilken typ av pool som passar bäst. Allt fler svenskar väljer att skaffa pool för att njuta av sommaren och det är lätt hänt att inspireras av grannar, vänner och kollegor. Du bör dock alltid utgå från tomts unika förutsättningar. Placeringen av poolen är mycket viktig för att maximera antalet soltimmar såväl som insyn. Välj gärna en plats med växter så att du får en lummig oas i trädgården. Om du har stor tomtyta kan du bygga ett pooldäck som du kan dekorera på ett sätt som passar husets övriga stil. Det finns inga begränsningar gällande dekorationer så länge området är säkert för barn och vuxna. Det kan även vara bra om poolen placeras på ett sätt som underlättar rengöring och annat underhåll.

Tänk även på att olika poolmodeller kräver olika förberedelser. Diskutera dina önskemål med en expert innan för att ta reda på vad som är möjligt för din tomt och din budget. Det finns många olika sorters pooler och material vilket gör det möjligt att bygga en swimmingpool på alla tomter, även kuperade, sluttande och bergiga tomter. Tänk på att det ibland krävs bygglov och marklov, exempelvis om du planerar att höja eller sänka marknivån eller bygga ett pooldäck.