Så fixar du en prisvärd minirenovering

Är det någonting svenskar spenderar mycket tid och pengar på är det att renovera. Många är duktiga hemmafixare medan andra väljer att anlita byggföretag. Det som inte går att komma ifrån är att det kostar en hel del pengar att renovera. Som tur är kan du med några enkla knep få en prissmart minirenovering för att fräscha upp din bostad.

Det som avskräcker många från att sätta igång med sina renoveringsplaner är ekonomin. Med det sagt finns det många tillvägagångssätt att renovera utan att det behöver kosta skjortan. En renovering behöver inte nödvändigtvis betyda en totalrenovering. Välj det du vill prioritera och börja där.

Uppgradera din bostad med golv och trapprenovering

Se över din bostad och skriv ner de saker du vill åtgärda, gärna i prioriteringsordning. Kanske är trappslipning i Stockholm något för dig? Genom att se över golv och väggar i första hand när det gäller invändig renovering gör du det grundläggande jobbet först. Om golven är slitna kan det vara värt att se över om de kan slipas. Istället för att titta på nya golv kan det vara ett sätt att renovera billigt och prissmart. Fördelarna med golv och trappslipning är många, bland annat:

  • Billigare än ett golvbyte
  • Tar fram golvets skönhet som det en gång hade
  • Bättre för miljön än ett traditionellt golvbyte

Välj trappslipning för att spara pengar

Precis som golv blir även trappor nedslitna med år av slitage. Som tur är kan de slipas precis som vanliga golv. Förutsatt att du har en trätrappa som inte redan är nedslipad är det ett betydligt mycket mer effektivt och ekonomiskt alternativ till att lägga en ny trapp. Vissa väljer att göra jobbet själv, det vill säga att hyra en golvslipningsmaskin och sätta igång på egen hand. Det är fullt möjligt, men har också sina nackdelar. Det är nämligen ett

omfattande och dammigt arbete att utföra på egen hand.

Investera i trappslipning idag!

Ett enklare alternativ till att utföra jobbet själv är att anlita en firma för golvslipning. Priset för trappslipning i Stockholm ligger på mellan 350 – 650 kronor per trappsteg, vilket är en prisvärd investering som kan piffa upp hela din bostad.