Så lyckas du med husköpet i Göteborg

När du letar efter ditt drömhus kan en mäklare vara till stor hjälp, särskilt om du letar bostad i Göteborg. Om du också vill sälja din lägenhet kan samma mäklare sälja den till ett bra pris. Det är inte lätt att vare sig sälja eller köpa och att ha ett proffs vid sin sida underlättar mycket.

När du planerar att köpa ett hus och sälja en lägenhet är det mycket att tänka på. Att köpa hus är förmodligen en av det största affärerna du gör i livet. För att affären ska bli bra är det en utmärkt idé att ta hjälp av en kunniga mäklare i Göteborg med lång erfarenhet. Att ha en mäklare som erbjuder personlig service och är engagerad i ditt husköp är ovärderligt. En stor fördel med att ha kontakt med en mäklare är att du kan få nys om objekt som inte finns ute till salu. Det är inte alla hus som kommer ut på nätet. Samma gäller för försäljningen, mäklaren kan ha kontakter som letar just efter en bostad som din.

Försök passa på att få råd och tips från både banken och mäklare.” Läs mer här om bra tips inför husköpet.

Räkna med alla extra utgifter

När bostadsmarknaden svajar med sjunkande priser men där räntan och inflationen stiger är det bra att tänka på vissa saker när du vill köpa hus som att ha ett aktuellt lånelöfte och läsa igenom energideklarationen. Det är viktigt att ha i åtanke att det inte bara är handpenningen som ska betalas när du köper ett hus. Du behöver även ha pengar att betala till exempel lagfart och pantbrev.