Därför ska du välja diskmaskin efter behov

Diskmaskinen underlättar vardagen enormt mycket och har en självklar plats i många människors kök. Det finns olika typer av diskmaskiner. När du ska välja ut en ny ska du tänka på diskmaskinens storlek och hur mycket plats det finns i köket.

Att slippa diska för hand är riktig vardagslyx. Det är nåt oerhört tillfredställande att kunna fylla diskmaskinen och låta den göra allt jobb. Om du bor ensam eller med en partner passar det oftast perfekt med en liten diskmaskin – likaså om köket är väldigt litet.

Välj diskmaskin efter behov

Bild på en öppen diskmaskin fylld med tallrikar och bestickDet är betydelsefullt att välja en diskmaskin som inte bara passar köket utan även dina behov. Tänk även på att en diskmaskin håller i flera år så välj verkligen en modell som du tycker om. Om du dessutom rengör silarna och ta hand om diskmaskinen kan du utöka livslängden ytterligare. Det finns flera olika modeller och de kan skilja sig mycket åt. Därför ska du kika i diskmaskinen innan du gör ditt val. Diskmaskiner kan även ha olika funktioner, titta därför även på det innan du köper en ny diskmaskin. Att ta andra vitvaror i beaktande kan också vara en god idé att göra för att kunna få ett bra arbetsflöde i köket.

Diska smart och spara energi

Förutom att det är bekvämt med diskmaskin är det ofta mer energieffektivt att diska med diskmaskin. Därför kan det också vara bra att inte välja en för stor diskmaskin. Det viktiga är dock att kika på vilken energiklass diskmaskinen har, hur mycket vatten den förbrukar per år och vad ljudnivån ligger på.

Diska energisnålt med din diskmaskin:

  • Skrapa av matrester innan porslinet ställs in i diskmaskinen.
  • Diska enbart fulla maskiner.
  • Välj med fördel ett diskprogram med låg temperatur.

Optimera diskningen

Att inte fylla diskmaskinen på rätt sätt är ett vanligt misstag som många gör. Lasta inte för mycket i diskmaskinen och var noga med vart du lägger det stora föremålen. Tänk på att inte ställa allt åt samma håll, stora föremål som ugnsformar ska helst ställas åt sidan och lämna inte mat kvar på tallrikarna men fördiska dem inte heller.