Så ska du inreda i sovrummet & tänka kring sängvalet

Det finns många saker som du kan göra för att sova gott. Sängen är i särklass den viktigaste möbeln i sovrummet för sömnen. Välj ut en säng som passar din kropp för att gynna sömnen. Sedan är det bra om du väljer resten av inredningen med omsorg.

Att du sover i rätt säng för dig är a och o för att du ska få en god natts sömn. Men vilken säng som är bäst är högst individuellt. Det som dock gäller för alla är att inte göra några kompromisser i valet av säng. Eftersom du sover en tredjedel av livet behöver sängen vara riktigt komfortabel. Ett tips är att kika på en tempur säng om du vill ha en skön säng som också är mycket skonsam mot kroppen.

Tumma inte på kvalitén

Tempur har ett gott rykte. Det är materialet i deras sängar som många gillar. Det finns olika modeller att välja mellan om du är intresserad av en tempursäng. En stor fördel med en tempursäng är att du kan ha den länge och sova gott varje natt. Tempur är populärt i privatpersoners sovrum men även på hotell och en del sjukhus. Det många också gillar med tempursängarna är att ryggen kan slappna av.

Sovställningen spelar roll i valet av säng

När du ska välja säng ska du tänka på att hitta en där din kropp kan vila avslappnat. Madrassen ska följa ryggen och du ska få ett bra stöd i ländryggen. Blir det ett hålrum under ryggen är madrassen för hård för dig. Välj då en mjukare variant.

Inredningen ska vara harmonisk

Även om sängen är viktigast spelar även inredningen i sovrummet roll för att du ska sova bra. Små justeringar i inredningen som gör sovrummet mer harmoniskt kan göra stor skillnad. Att välja neutrala färger är ett bra val. För att få ett modernt sovrum kan du inspireras av några av inredningstrenderna som råder. Att inreda sovrummet som ett hotellrum med en lyxig känsla är en trend som funnits med ett tag.

Inredningstips som ökar chanserna till bra sömn:

  • Välj neutrala färger
  • Tänk på sängens placering
  • Bannlys teknik
  • Investera i en mörkläggningsgardin
  • Håll sovrummet välstädat